May 8th, 2013
Silver Star

This award winning office is a perfect example of how one can design an appealing building by using the “open space concept”. 

Project Specifications

Architect : Sebastian Jose

Client : Bhavani Consultants

Location : Vytilla, Kochi

Area : 3000 sq. ft

Award : IIA Asian Paints Commercial Category Silver Leaf Award 2011

The elevation itself is a special feature of this office. Since the basement lacked a car-parking area, the building was constructed in split levels.Interior-Sebastain-mar12-4-680x1024 A portion of the elevation is projected outwards providing space for car parking below it. Above this extended portion with aluminium louvers, a rectangular pergola with toughened glass top is built.

Reception, visitors lounge, studio room, pantry and bathrooms are included in the ground floor while the first floor consists of a conference cum studio pantry room. A studio room for craft work is provided on both floors. Between the first floor and ground floor a mezzanine floor for the managing director Arun Das, is added. Adjacent to the conference room, a partition using glass and laminated wood is given. Teak wood is used for the stairs and M.A.S for railing. One portion of the main office room wall is decorated with coir work. The copper lamps hanging from this ceiling highlights the work.

One thought on “Silver Star

  1. I read a lot of interesting content here. Probably you
    spend a lot of time writing, i know how to save you a lot of work,
    there is an online tool that creates readable, SEO friendly posts in seconds,
    just type in google – laranitas free content source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>